...on ollut puikkojeni tahti viime aikoina, kun olen neulonut vuorotellen 3 eri työtä. Kyllästymiseltä on vältytty, kun kaikissa neuleissa on ihan oma tunnelmansa.

Noro-neuletakista on valmiina selkäpuoli ja toinen etukappalle. Kuten kuvasta näkyy puikot ovat ruvenneet tekemään kesken kaiken hyppysilmukoita! En niitä rajoittanut, kun hypyt jatkoivat ilmestymistään säännöllisesti joka 4. kierros ;-)

Sanoilla ei voi kuvata, miten ihanaa Noroa on neuloa. Lisäykseksi tähän, etten kovinkaan monesta ns. luksuslangasta ole neulonut. Aluksi tämä Noro Silk Garden Lite sävy 2043 vaikutti "miesmäiseltä" joten valitsin tyköistuvan mallin, jossa on syvä pääntie. Langassa on kuitenkin pääosassa lempivärini turkoosi,  joten siihen sopivia alaosia ja asusteita löytyy. Lankakerästä paljastui myös pätkä mustaa tai tummaa harmaata...alkuharmistuksen jälkeen hyvä, sillä neuletakki sopii sitten myös mustien housujen ja hameen kanssa. Näin innostunut ja toiveikas olen siis tässä vaiheessa, vaikka kappaleiden sopivuutta en  juurikaan ole mittaillut. Luotan siihen, että ribbineule istuu aina ;)

Etiopia-nuttuja tuntemattomille vauvoille yritän ahkeroida vielä tässä kuussa Kauhavan Kangas-Aitan käsityöklubilaisten kanssa. Kangas-Aitan väki lähettää toisen ison paketin Etiopiaan kuun lopussa, joten deadline on käsityöklubin tapaaminen la 23.10. (huom poikkeuksellinen kokoontumisaika Pyhäinpäivän vuoksi). Haluan neuloa nutut söpöistä vauvaväreistä ja ilahduin, kun löysin vielä tuota mintunsävyistä vauvalankaa, joka taisi olla uutuutta 1980-luvun lopussa. Täällä jatkuu siis muistoilla herkistely.

Kolmas keskeneräinen työ on kuvan neuletakki tilaamastani Rowan Kidsilk Hazesta. Nyt olen tykästynyt myös langan sävyyn: se ei ole oranssi, terra eikä punainen, ehkä pihjalanmarjan värinen. Suunnittelu- ja kokeiluvaiheessa mennään, sillä vaikka malli ja ohje on olemassa, niin yleensä teen niihin omia muutoksia. Neuletakin pituuden olen nyt saanut päätettyä ja sen myötä tarvittavan lisälankamäärän tilattua.  Neulon lankaa kaksinkertaisena. Hiha on valmiina ja siihen meni lankaa 34 g, joten unelmankevyt neuletakki on tulossa.

Neulomista haittaa joka syksyinen verkkauteni puutarhan laittamisessa talvikuntoon. Tänään pitäisi edes loput ruukut saada varastoon ja istuttamattomat astiataimet valeistutukseen. Huokaus.