Kahden tai oikeastaan yhden ja puolen lekottelupäivän jälkeen oli pakko ottaa eilen illalla puikoit ja langat esille. Neulominen ja käsityöt yleensä ovat minulle mieluisinta ja rentouttavinta vapaa-ajan puuhastelua.

Ja mitä enemmän neuloo, sitä enemmän osaa arvostaa laadukkaita lankoja ja välineitä. Tänä jouluna tein yhden lahjahuivin (Baktuksen) Sivilla langasta. Oih ja voih, mitä lankaa! Vaikka Baktus on ajoittain puuduttava malli, niin Sivillasta neuloin sitä sitä suurella nautinnolla aina sopivalla hetkellä jouluvalmistelujen ohessa. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun neuloin Wetterhoffin langasta  (joo, ihmettelen itsekin, miten se voi olla mahdollista).

Eilen otin myös ensimmäistä kertaa käyttöön  Knit Picks- sukkapuikkoni. Ostin  2,75 mm ja 3,25 mm puikkopakkaukset muistaakseni Tampereen messuilta Tinttamarellin osastolta vuosi sitten.

Oli mukava yllätys, kuin pakkauksessa oli 6 puikkoa: helpottaa mm. kantapään neulomisessakin. Uskon, että näillä ihanilla puikoilla saan nuo pojan kynsikkäät vihdoin tehtyä, sillä tilaus on ollut sisällä jo kohtuuttoman kauan.

Eilen erehdyin vielä tulostamaan päänsisäisen to do-listani. Pääsin lukuun 38 ;)  Listasin kaikki käsityöt, jotka haluaisin kevään aikana tehdä (siis ennen kun pääsee puutarhaan). Ja kaikkiin listan toiveisiin on myös materiaalit hankittuna. Langanostolakkoon en nyt kuitenkaan ryhdy, mutta ehkä ainakin aloitan etenemään tuon listan mukaan. Kahden kynsikäsparin jälkeen olisi vuorossa Kustoo -pipo, joka myös on notkunut listalla yli vuoden, yhtä kauan kuin Revontuli-huivi.  Onneksi langoissa ei ole viimeistä käyttöpäivää :)

PS. Vielä kiitokset jouluterveisistä blogittomille Tallulle,  Nonnalle, Sudelle ja Pikelle!