Sain siis mahdollisuuden osallistua SukkaSummit 2010 tapahtumaan koko viikonlopun ajan.

Tapahtuma järjestettiin Holiday Club Katinkullassa pakkasen paukkuessa ulkona  jopa -31 asteen lukemissa.

Sisällä oli kuitenkin lämmin ja innostava käsityötunnelma, mistä suurin kiitos kuuluu tilaisuuden ansiokkaasti juontaneelle "Kainuun Sukkaprikaatin sukkakeraali" Leena Valtaselle (kuvassa oikealla).  Paikalla oli myös Ville Lahtinen pipoineen ja  maaherra Eino Siuruainen,  joka kertoi aikoinaan neuloneensa itselleen 2 villapaitaa. Villeltä ostin turkoosin Furry -pipon, mikä yllätyksekseni löysi heti kotona käyttäjän.

Mielenkiintoisia ohjelmanumeroita olivat sukanneulonnan pari- ja yksilökilpailut. Parikilpailussa oli yksi kerä, josta toinen neuloi lankaa sisältä ja toinen ulkoa. Kuvassa kilpailemassa Kansallisoopperan tenori Petri Bäckström, joka toimi tilaisuudessa myös esiintyjänä ja juontajana. 

Sukanneulonnan yksilökilpailussa aikaa oli  tunti ja villasukka piti neuloa annetun ohjeen mukaan. Voittajan ja toiseksi tulleen erona oli vain yksi kierros. Voittaja neuloin kantapään jälkeen 28 kierrosta (korjaus 30.1.). 

 

Kaulaliinamaratonissa neulottiin 24 tuntia. Huiveja valmistui 106 kpl. Ne lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Täältä sai mm. flunssanestolääkettä ;)

Marttojen ja Novitan sukkarekka lähti tapahtuman päätöspäivänä 24.1.10 kiertämään Suomea Vuokatista mm. Oulun, Tampereen ja Turun kautta Helsinkiin. Pohjanmaalle sukkarekka ei tule, mutta ei hätää, kyllä täällä villasukat osataan neuloa.