Miehen Step-sukkien neulominen vastustaa. Olen tehnyt ensimmäistä sukkaa nyt jo pariin kertaan, ensin sukasta tuli liian leveä ja sitten jostakin kantapäähän iso reikä (silmukka). Ja lahjasukkien kun pitäisi täyttää tietyt kriteerit. 

Mä en ole oikeastaan koskaan innostunut noista villasukista, vaikka oon yrittänyt innostua, mutta ei kun ei. Unohtaa saan nyt taas tällä erää kaikki upeat kuvio- ja pitsisukat, joita monissa neuleblogeissa on pitkin kevättä saanut ihailla. Onkohan täällä blogistaniassa ketään muuta, joka ei tykkää sukan neulomisesta...Kyllähän sukat olisivat niitä nopeasti valmistuvia käsitöitä, jos sen taidon hallitsee, mutta jos yhden sukan neuloo useampaan kertaan, niin ei kyllä ole kovin nopeaa.  Toisaalta mun pitäis varmaan nyt neuloa useammat sukat peräjälkeen, niin ehkä se sitten lähtis sujumaan.

Kun neulominen ei maistu, niin sitten sen toisen harrastuksen pariin. Puutarhamyymälöissä vietetiin jälleen yksi "työpäivä" ;)  Uutuuksia ja ihanuuksia tarttui matkaan mm.  kirjavalehtinen ranta-alpi, viininpunainen saksankurjenmiekka, VAALEANPUNAINEN  päivänlilja ja tämä upean värinen leimukukka:

767026.jpg
Kiiltoheimu phlox carolina ´jorvas`

Ja tätä kukkaa olen odotellut...

767046.jpg

...kerrottua kirsikanpunaista krassia, jonka valitettavasti kuvittelin upeammaksi ;)

Lempikukkani taitaa olla tämä ihanalta tuoksuva kurtturuusu Moje Hammarbergin karmiininpunainen kukka:

767077.jpg

Yksikin kukka tuoksuu jo kaukaa.  Leikkasin keväällä pensaat läheltä maanpintaa, joten siitä tämä myöhäinen kukinta. Kurttulehtiruusut ovat kyllä kestäviä ja vaatimattomia kasvupaikan (tosin aurinkoa pitää olla) suhteen. Tykkään valtavasti myös pensaiden kauniin vihreistä isohkoista lehdistä.

Siirtäessäni kuvia koneelle, oli siellä kukkien välissä tälläisiä otoksia:

767099.jpg

Selvästi Jaakon käsitöitä  ;D