Pohojalaaset Apupuput ovat valmiina:

400752.jpg

  400764.jpg


Olis tullu komiampi kuva, jos olisin saanut jussipuput samaan valokuvahan,  mutta kun eivät enää olleet paikalla samaan aikaan. Tuosta alimmasta pupusta taisi itse asiassa tullakin Duudsonit-pupu ;D , vaikka yksi punainen raita puuttuukin  salmiakkikuvion alapuolelta. 

Edit klo 16.33: palasin vielä lisäämään tänne alla olevan valokuvan, sillä pitäähän Duudsonit-pupu kuvata hänelle paremmin sopivassa kuvausasennossa ;)

401428.jpg

Voih, pitäisköhän jo lopettaa "leikkiminen" tältä päivältä ja pakottaa itsensä  pyykkivuoren kimppuun...

Oli aika mielenkiintoista saada neulottua pieneen paitaan vinoneliökuviointi ;) Ensimmäisessä pupussa vinoneliön muodostaa vain yksi silmukka. Aidot jussipaidat näyttävät tältä, lisäksi Pohjanmaalla on käytetty ns. anttipaitaa, jossa punaisen tilalla on sininen. Lisää jussi- ja pohjalaisasiaa löytyy täältä ja täältä.

Kysyin eilen Apupupun äidiltä Anu Harkilta, mitä mieltä hän on apupupujen erilaisista asuista. Hänen mielestään jokainen saa neuloa omannäköisensä pupun siis käyttää vapaasti luovuuttaan ja mielikuvitustaan, kunhan pupun silmukkamäärät  eli mittasuhteet pysyvät samoina. Nappeja yms. irtoavia osiakin voi omaan käyttöön tehtyihin pupuihin laittaa.  Anu Harkki on neulonut sen kuvissa olevan alkuperäisen Apupupunsa Fritidsgarn-langasta: pupu oli todella suloinen ja pehmeä. Minulla oli eilen siis hyvä tilaisuus keskustella pitkään Anu Harkin kanssa "luovasta ja rennosta neulomisesta" ja neuloakin hänen kanssaan.

Apupupun neulominen oli muuten yllättävän tunnepitoista ja terapeuttista. Nuo pohojalaaspuput jäävät kotimaahan, mutta teen ehdottomasti vielä useampi pupuja, jotka Suomen Punainen Risti sitten toimittaa kovia kokemaan joutuneille lapsille.

En malta olla kertomatta tähän loppuun, miten meidän suvussa puput ovat lohduttaneet kipeitä lapsia.

400971.jpg

Nämä "apupuput" on neulottu valmiiksi painetusta kankaasta n. 20 vuotta sitten.  Etenkin pupuvauvat olivat kovasti lastenlasten mieleen ja yksi jos toinenkin olisi halunnut tuoda ne mummolasta omaan kotiinsa. Niiden koti oli kuitenkin mummon luona, mutta jos sairastuit,  sait pitää pupua luonasi niin kauan, että tervehdyit.  Lohduttaja/parantajapuput palautettiin sitten aina takaisin mummon luokse, kun ne olivat "hoitaneet" tehtävänsä.  Kuvasta näkyy, että sininen pikkupupu on ollut eniten lohduttamassa: suvussa kun on huomattavasti enemmän poikia kuin tyttöjä.