Missä sinä säilytät ruokareseptejä? Minulla on nyt näin nätit kansiot:


Kankaat liimasin Erikeeperillä suoraan pahvimappeihin. Raitaista kangasta on myös keittiön toisessa salusiinissa ja osassa yläkappaa. Loppukankaasta teen vielä patalappuja (on jo leikattu).

En malttanut vielä luopua vanhoista hyvistä resepteistä, vaikka radikaalisti olen ruokavaliotani tänä vuonna muuttanut.  Ns. "pullantuoksuisen äidin" ihannointi on "menneen talven lumia"  eikä perinteisiä rasvaleivonnaisia huvita enää tehdä. Korvapuustitaikinaa jokin aika sitten vääntäessäni tajusin senkin herkun olevan pääasiassa rasvaa, valkoisia venhäjauhoja ja sokeria. Mitenkään helppoa ei kyllä ole muuttaa vuosikymmenien ruokailutottumuksia  ja -ihanteita. Nyt leivon kuitenkin pääasiassa terveellisiä sämpylöitä ja niistäkin tulee aivan ihana vastaleivotun tuoksu kotiin. Lopetan ruokavaliojutut tähän, vaikka ne ovakin nyt suuren mielenkiintoni kohteena ;)

Kansioista vielä sen verran, että ensimmäisen mapin päällystin kukkakankaalla puutarhamapiksi -90-luvun alussa. Keräsin sinne lehtileikkeleitä puutarhan perustamisesta ja hoidosta. Silloin tieto ei ollut napin takana. Kansiosta oli paljon hyötyä kotipuutarhuriurani alkutaipaleella.