1206553.jpg

Eilisen päivän suunnitelmat muuttuivat, kun en sopinut kansalaisopiston digikuvauskurssille (enkä myöskään photoshop-kuvankäsittelyyn, molemmat kurssit olivat jo täynnä), joten jatkoin hahtuvalapasten tekoa. Sain aikaiseksi nuo kolme versiota. Oliivinvihreät on neulottu kaksinkertaisesta Pirtin kehräämän hahtuvasta ja tummanruskeat Kauhavan Kangas-Aitan kotimaisesta hahtuvasta  ja molemmat vanutettu 30 asteen kirjopesussa.  Sinisessä virkatussa lapasessa on lankana Pirtin kehräämön sateenkaarenvärinen karstalanka (100% villaa, 140 tex3) ja yksinkertainen sininen hahtuva (mallin otin ns. mummonlapasista, jotka syksyllä ostin Seinäjoen käsityömessuilta Isonkyrön Taitovintin myyntipisteestä)

1206608.jpg

Pirtin kehräämön hahtuva on aavistuksen paksumpaa kuin Kangas-Aitan, joten  6 numeron sukkapuikoilla neulominen sopi paremmin Kangas-Aitan hahtuvaan. Vihreät on muotoiltu naisen käteen, tummanruskeat aavistuksen isommalle miehen kädelle. Molemmissa on peukalokiila. Virkattuihin lapasiin tuli peukuun langan kirkkain sävy, mikä mua vähän  oudoksuttaa, mutta en sittenkään taida purkaa, koska toisessa lapasessa jatketaan  oranssilla. Virkatut lapaset valmistuvat kyllä tosi nopeasti spiraalipyörönä 5 koukulla (kiinteitä silmukoita yhteensä 24, peukun kohtaan jätin 4 silmukan aukon ja peukussa sitten 10 tai 9 kiinteää silmukkaa ;).

Ulkona on tosi pimeää ja märkää, joten en saanut otettua kunnollisia valokuvia. Tosi kurjaa, kun lumi on sulanut pois. Täytyy kuitenkin yrittää mennä edes pienelle sunnuntailenkille. Jos ensi viikolla sais tehtyä lapasille parit ja koristeltua naisen lapaset. 

Hyvää sunnuntaipäivää kaikille kurjasta säästä huolimatta.