Mä lupasin ryhtyä kerran viikossa päivittäjäksi ja täällä sitä taas ollaan. Ihminen on sitten kummallinen: kieltää itseltään ja sitten hullun lailla tekee sitä, mitä ei saisi. Minäkin olen kuluttanut  nyt huomattavasti enemmän aikaa neuleblogeissa kuin tavallisesti, kun mun itse asiassa piti vähentää netissä käyttämääni aikaa. Täytyy olla joku psykologinen juttu. No, huomisesta sitten vähennetään ... kun tämä päivä on jo mennyttä.

Eilinen ompelupäivä meni poskelleen ja siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Sain mä toki muutaman vaatteen korjattua. Nyt on jo kahtena päivää yritetty ommella, mutta inspiraatio on ollut hukassa, eikä siitä väkisin mitään tule (menee vaan kalliit kankaat pilalle).


511899.jpg

Mies ei enää ehdi toteuttaa mun kaikkia toiveita, joten oli pakko keksiä joku oma versio kiipeilytelineeksi köynnöskasveille, kun ne raukat alkoivat jo kietoutua toisiaan vasten. Kulmassa siis miehen muutama vuosi sitten tekemät "tikapuut" ja oikella mun risukehikko. Liimasin poikkipuut kuumaliimalla ja kiinnittämisessä käytin apuna pyykkipoikia. Poikkipuita voisin vielä siistiä lyhyemmäski (valokuva paljastaa aina kaikenlaista). Kehikot ovat koko ikkunan korkuiset. Tuon risukehikkoruukun vien sitten kuistin ikkunalle, kun ilmat lämpenee. Molemmissa ruukuissa kasvaa yksivuotista kuuköynnöstä, johon pitäsi tulla puhtaanvalkoisia kukkia.

Ja sitten se vilautus:

511947.jpg

Ryijystä on nyt ommeltu 10 riviä eli n. 1/3. Käytän vielä sanaa ryijy, kun ei ole vielä varmaa tietoa pääseekö tekele seinälle vai joutuuko lattialle. Tänään tuli ensimmäistä kertaa mieleen, että kuinkahan painava tästä villamattolangasta neulotusta ryijystä oikein tuleekaan. Työ alkoi sujumaan paljon paremmin, kun älysin vaihtaa neulan muoviseen, joka joustaa paremmin ja siinä on myös jonkin verran kapempi kärki.

Kaupasta ostettu lasta on ehdoton, siihen kannattaa uhrata 2 euroa, vaikka ohjeissa sanotaan itsetehdyn pahvilastan tai viivottimenkin käyvän. Itsetehtyä lastaa kokeilin miniryijyn kanssa ja se ei ollut tarpeeksi napakka. Ja viivoitin sitten vastaavasti on liian jäykkä. Jos ei ostaessa tiedä nukan pituutta niin kannattaa ostaa leveämpi lasta, jonka voi sitten kaventaa. Minä ostin 4 cm leveän lastan, mutta teen tuosta paksusta villalangastakin vain 3 cm:n pituiset nukat. Mahdottoman kiva tuota ryijyä kuitenkin on tehdä. Rivin tekee n. tunnissa, kun lankoja ei tässä "mallissa" tarvitse kovinkaan usein vaihtaa eikä se ole niin nuukaa, vaikka vahingossa tekee muutaman nukan enemmän kuin alunperin suunnitteli ;)