Ihan ensimmäiseksi lämpimät kiitokset kaikille tossukehuja lähettäneille. Tossut ovat jo saajillaan: ovat mieluisia ja mikä tärkeintä, juuri oikean kokoisia.

Käsityöblogeissa on esitelty lanka- ja kangasvarastoja, mutta entäs nappivarastoja ?

432258.jpg

Vasemmalla minun 4 dl:n nappivarastoni, joka on siis olematon, vaikka olen ommellut -80-luvun alusta asti. Toisaalta, -90-luvulla ompelin enimmäkseen trikoo- ja collegevaatteita, joissa ei nappeja tarvittukaan, onneksi.  Itse asiassa olen aina pyrkinyt välttämään napinläpien tekoa, joka on mielestäni ompelun ikävin vaihe. Sunnuntaina etsin kuumeisesti sopivia nappeja kukkatossuihin. Sitä on jo tottunut, että käsityövarastossa on vaikka mitä, mutta kunnon nappeja siellä ei ole ;) Lopulta löysin kaksi helmiäisnappia roosanvärisiin tossuihin, mutta eivät nekään olleet parhaat mahdolliset.

Nappeja on tullut tarkkailtua (läheisten ei tarvitse vielä huolestua) sen jälkeen kun näin kaupassa sen aikaisemmassa postauksessani mainitsemani upean kevyen pitsivillatakin, jossa jokainen nappi oli erilainen. Ja kuinka ollakaan,  maanantaina kirjastossa käteeni osui tuo kuvassa näkyvä opus: The Book of buttons by Joyce Whittemore.

Kirjassa napit on jaoteltu eri tyylilajien mukaan. Tässä joitakin poimintoja.


Kimaltelevat:

432308.jpg


Etniset:

432317.jpg


Antiikkiset:

432322.jpg


Anu Harkin Puikoissa-kirjassa on ohje itsetehtyihin nappeihin:

432435.jpg

Kivoja,  etenkin tuo pääkallonappi.


Ja lopuksi katsaus omiin nappeihini ;)

432379.jpg
 
Oikealla olevia isoja nappeja löytyy kolmea eri pastellisävyä, joten niitä voisin käyttää jossakin ensi kesän neuleissa tai suunnitella neuleen juuri niitä varten.  Autonappeja hamstrasin paljon ja niitä on edelleenkin jäljellä useita (jospa joskus sitten lapsenlapsen nuttuun ...) 

Olisi mukavaa nähdä teidän nappivarastoja ja mahd. myös nappirasioita tai  -laatikoita. Jos otat "haasteen" vastaan, niin laita viesti, tiedetään käydä kurkkimassa ;)