Tänään oli aikaa viimeistellä neuletakki. Jätin yhden kyläilyreissun väliin. Vaikka neuloessa vaatetta mittailee useampaan kertaan,  niin loppuun asti saa jännittää, miltä se neule lopulta näyttää ja toimiiko.


Luulin, että takista oli tulossa täydellinen, mutta ei aivan, sillä hihat ovat harmikseni resorien verran liian pikät. Todennäköisesti lyhennän hihat myöhemmin, kun on enemmän aikaa, sillä minulle neule on ainakin hiukan epäonnistunut, jos hihoissa on liikaa pituutta.

Toinen, mitä yritän välttää ovat telttaneuleet, mitä tämä ei onneksi ole :)  Neulon yleensä kokoani pienemmän koon joskus jopa XS: n silmukkamäärillä. Täytyy myöntää, että lopussa jännitin myös sitä, meneekö napit nätisti kiinni. Laskin sen varaan, että palmikko- ja ribbikuvio antaa aina periksi. Lehdessä (Novita talvi 2010, malli 83.) neuletta esittelee hoikka neitokainen, mutta aikuisen naisen päällä neule menee aina enemmän ja vähemmän kunkin kurvien mukaan :)


Neule on pitkä, paksu ja lämmin, mutta kuitenkin kevyt. Lankana siis ne Lontoosta asti tuodut Sublimet, jotka messuilla olivat niin Halpoja, että niillä kannatti täyttää matkalaukku ;)  Langan sävy (0114) on kyllä aivan ihana: palmikot näkyvät etkä näytä miselinukolta.


Neule on heti erinäköinen, kun napit jättää auki. Silloin se ehkä enemmän roikkuu ja venyykin, mutta tyyli on rennompi. Neule on takaa samanlainen kuin edestä. Jätin kuvan pois, kun se otettiin jo siinä vaiheessa, kun napit olivat vielä kiinni (lukekaa rivien välistä ;)  On tämä onnistunut, tykkään kovasti ja käyttöäkin tulee varmaan olemaan. Toivottavasti teillä muillakin on lämpimiä neuleita, että tarkenette ensi viikolla. Jos ei, niin äkkiä lankaa puikolle :)