Nopsasti viikko taas hurahti. Häälapas-projekti on edelleen menossa. Eilen sain rumpuun valkoiset Dropsin Alapaca-lapaset, mutta epäonnistuivat: niistä tuli rumat, sellaiset  piloille pestyn näköiset. Harmittaa, kun laitoin joukkoon hopeita helmiä, mikä huomattavasti hidasti neulomista. Kaiken lisäksi helmistä lähti hopeaa pinnasta pois (sitä ei kyllä tapahtunut sinisen koelapasen kohdalla). Onneksi morsian ei käy täällä, joten voi vapaasti vuodattaa.  Aloittelin eilen illalla jo uutta koelapasta ja palasin seiskaveikka-lankaan. Mallina sydänkämmekkään ohje, jonka näin torstaina neuletapaamisessa. Tämä kysyy kärsivällisyyttä, mutta ei voi luovuttaa. Kehtaisko mennä sanomaan morsiamelle, etten osaa neuloa lapsia, ööö...

Lohdutuslapasen laitoin kuitenkin tänään puikolle:


Lankana uutta Novitan Puroa, sävy Takkatuli. Kevätsävyt  saapuivat perjantaina Seinäjoen Anttilaan. Sävyä Kukkaniitty täytyy jossakin vaiheessa testata ainakin lapasiin. Takkatulessa on minun värit, joten siitä voisi neuloa muutakin, vaikka tämä pyöröjakun tai pienemmän pyöryläliivin. Jos unohtaisin, että Puro nukkaantuu käytössä...

Tostaina olisin siis Seinäjoen seudun Tikkuajien neuletapaamisessa Kahvila Herkkukontissa Seinäjoen Torikeskuksessa. Tällä kertaa meitä oli paikalla n. 10 ja oli todella mukava tapaaminen. Viihdyttiin paikalla lähes 4 tuntia. Kyllä jäis paljon puuttumaan tästä harrastuksesta, jos ei olisi neuletapaamisia ja tätä blogiyhteisöä.

Tikkuajat kokoontuvat parillisen viikon torstaina klo 16-19 ja Kauhavan Kangas-aitan käsityöklubi joka kuukauden viimeinen lauantai klo 10-13. Kauhavan Käsityöklubista kirjoitan myöhemmin lisää. Valokuvia tapaamisista olen aina silloin tällöin ottanut omaan arkistooni.


Tässä kuitenkin kuva yhdestä Tikkuajien viime joulukuun tapaamisesta, minkä yhteydessä luovutettiin sukkia ja lapasia Seinäjoen Pelan kautta jaettavaksi kaupungin lastensuojeluyksikköihin. Kuvasta puuttuu Heleenojen tekemät, toisen Heleenan runsaan tuotoksen näet täältä.

Syksyiseen Lontoon käsityömatkaani palaan ajatuksissani aina silloin tällöin.


Tässä tikutaan pienessä All the Fun of te Fair -liikkeessä Lontoossa, jossa iltaostoskierroksella pistäydyimme. Liike on kooltaan pieni, mutta tunnelma ja valikoima persoonallinen. Neulomalla oli tehty vaikka mitä mm. Englannin lakritsia  :)


Nämä tosin ovat aitoja joululahjakarkkeja, mutta laitoin malliksi, jos joku teistä innostuu neulomaan, heh. Ympyräkarkit ainakin on helppo tehdä, ensin neulotaan mustaa ja siitten pinkkiä tai keltaista ..ja lopuksi rullataan.  Minun suosikkimakuja näistä on nuo ruskeat, miehen siniset nopparellikarkit :)

Oikeasti herkuttelen tällä hetkellä näillä:


Siis nyt on SE aika vuodesta :) Itse asiassa omenalastut ovat hyviä ja kun itse tekee, niin ei ole mitään ylimääräistä. Ja välillä pitää saada vähän myös Kouvolan lakritsia, Englannin lakritsi on oikeasti liian makeaa.

Mukavaa sunnuntain jatkoa ja tulevaa viikkoa!