Pojan armeijanvihreät kynsikkäät sain sunnuntai-iltana valmiiksi. Niistä tuli kuulemma täydelliset ;) Hyvä, sillä neulomisaika venyi kohtuuttoman pitkäksi. En edelleenkään ole kovin innostunut sukkien ja lapasten neulomisesta, mutta pakkohan niitä on aina silloin tällöin tehdä.

Käsityömessuilta ostin yhdet hahtuvasta ja suomenlampaanvillasta virkatut lapaset, mikä messuseuralaistanikin hivenen hymyilytti. Lapasiin kuitenkin liittyy tarina. Poika on jo parina vuonna pyytänyt neulomaan hänelle sellaiset lämpöiset ja paksut lapaset, joita mummot tapaavat neuloa siinä sivussa, kun katsovat Kauniita ja Rohkeita ;) Viime syksynä neuloin tämä Sisusta ja Alpacasta, mutta ei niistä tullut sellaisia kuin piti. Kun sitten messuilla, Villavintin osastolla, näin ko.  lapaset, tiesin heti, että tässä ne pojan tarkoittamat "mummon lapaset" nyt sitten ovat... ja mikä parasta: myyjä kertoi iäkkään mummon myös neulovan niitä heille :)

Pari päivää olen tässä tuumaillut, mitä puikolle seuraavaksi. Tai oikeastaan tiedän, että jotakin pitsihuivia aloitan, mutta mitä ja mistä langasta...

989250.jpg

... kun mulla on näin herkullisia lankoja valittavana.  Messuilta ostin siis kolmea eri sävyä Dropsin Alpacaa: turkoosia, farkkusinistä ja tummaa meleerattua sinistä, jossa mukana aavistus viininpunaista. Vilman Sagittaria-huivin kaaviot olen tulostanut, josko kärsivällisyyteni jo riittäisi niihin kolmen (roosa versio odottelee vielä pingotusta) helpon Shetland Trianglen neulomisen jälkeen.

Syksyllä haluaisin asua kerrostalossa (ja kesäisin olla opettaja), kun ulkona on niin paljon siivottavaa. Kesäkukkaruukut (kymmenet) puhdistan huolellisesti ja laitan siistiin järjestykseen varastoon (tiedän, ihan turhaa työtä). Saatan kuluttaa tunteja pihavaraston järjestelyyn, kun samaan aikaan piha huutaa haravoijaa :) Onneksi miehen käsissä pysyy myös harava siinä missä muutkin työkalut. Keväällä haravoiminen sen sijaan tuntuu oikein mukavalta, joten voidaan ainakin toistaiseksi vielä asustella täällä ;)

Ja löytyyhän syksyisestä puutarhasta toki jotakin kaunistakin:

989323.jpg

Villiviinin upeaa väriloistoa!

989326.jpg