Käsityöklubimme osastolta:

Yksi pieni käsitöihin liittyvä haaveeni kävi eilen toteen, kun sain olla laittamassa meille omaa osastoa Kauhavan puukko -ja käsityöfestivaaleille. Yksin en olisi varmaan koskaan moista toteuttanut, mutta yhdessä tehden moni asia mahdollistuu. Itse osaston suunnittelulle ei tosin jäänyt paljoakaan aikaa neuleteltan viime hetken kokoamisen vuoksi. Yhdessä Jaanan kanssa saimme kuitenkin kivan osaston tehtyä. Jaanalla on kokemusta myyntityöstä ja asioiden toimivuudesta. Ilman Jaanaa minun aikani olisi kulunut liikaa pelkän visuaalisen puolen pohdintoihin :)

Meidän osastolla on myynnissä 8 klubilaisen käden tuotoksia: osa on varastojen kätköistä ja osa taas juuri tätä tapahtumaan varten tehtyjä. Omia tossujani en ehtinyt viimeistellä eiliselle, mutta tälle päivälle kyllä muutama pari. Kokemus ensimmäisen festaripäivän jälkeen on positiivinen, vaikka myynti jäikin olemattomaksi. Ihmiset kuitenkin pysähtyivät juttelemaan käsitöistä, mikä aina on mukavaa.

Festariteltta jouduttiin laittamaan sisätiloihin sateen vuoksi. Mies teki siihen japista kehikon, joten teltta saatiin esittelykuntoon. Teltassa on paloja yhteensä 258 kpl. Katto ja sivupalat on neulottu mohairlangasta,  pohja pääasiassa villalangasta. Mohairpalat yhdistin toisiinsa käsin ommellen, pohjapalat ompelukoneella. Palojen yhdistäminen oli loppuun asti mukavaa puuhaa, sillä aina kun otin uuden palan,  yritin arvuutella, kuka sen on neulonut. Osa paloista olikin selvästii tunnistettavissa "tämän ainakin on Annikin tekemä" Tyytyväinen olen siitä, että sain lähes kaikki neulotut palat mukaan. Vain kaksi palaa hukkasin, kun olin laittanut ne kostumaan pyyheliinan väliin. Väsyneenä luulin laskeneeni tarvittavat palat väärin, joten jouduin pikaisesti vielä neulomaan ompelun yhteydessä. Muuta suurempaa ongelmaa ei teltan tekemisessä ilmennyt... mitä nyt joskus käväisi hetkellisesti mielessä ajatuksia projektin järkevyydestä. :)

Neulekahvilassa oli tarjolla ihania herkkuja mm. Hanna Kaikkosen puikoilla ja lankakerällä koristeltua täytekakkuja. Kahvila oli somistettu tyylikkäästi,  joten myös silmäniloa oli.

Tunnelmaa luotiin myös maitohinkeillä, heinänseipäillä ja suurilla peruspunaisilla belargonioilla.

sekä tietysti komeilla puukoilla ja helavöillä :)