Lisäsin kuvia ja tekstiä  la 28.8.klo 17.25.

Vaikka kesä on ollut poikkeuksellisen lämmin, niin minun puutarha ei ole ollut mitenkään erityisen upea tänä vuonna. Itse asiassa matalat auringonkukat alkavat vasta nyt kukkia. Omenoita kuitenkin tulee runsaasti jopa pieneen perheomenapuuhun, jota keväällä runsaalla (liian runsaalla) kädellä (miehen kädellä) leikattiin ;)

Osa omenoista on kokoa Ranskan Golden :)

 

Altaan reunalla kukkii nyt kolme gladiolusta:

Tänä kesänä sävynä liila (blue) ja vihreä. Jaettiin miehen siskon kanssa kaksi pussia ja minun piti istuttaa altaan reunalle vain liiloja,..mutta niinpä vain onnistuin muutamat sipulit sekoittamaan keskenään. Toisaalta yllätykset kuuluvat olennaisena osana puutarhaharrastukseen.

Limenvihreä on mielenkiintoinen, mutta liila ilmeikkäämpi :)

Osan sipuleista laitoin suuriin ruukkuihin (eivät siellä vielä kuki).

Nukenkaulukset ovat olleet kauniita koko kesän. Tässä ruukussa on vain kaksi taimia. Kannattaa aina ostaa isoja taimia, vaikka hiukan olisivat hintavampia. Lopputulos sitten palkitsee.

Keittiön ikkunalla olevissa ruukuissa liilat petuniat ovat kasvaneet kohtuuttoman pitkiksi. En myöskään ole huolehtinut lakastuneitten kukkien poistosta. Ensi vuonna palaan taas tuttuihin ja turvallisiin ahkeraliisoihin.

Huomenna on Käsityöklubin tapaaminen Kauhavan Kangas-Aitassa. Mukavaa taas nähdä, mitä naiset ovat kuukauden aikana tehneet.