Edit aamutuimaan: kävin korjaamassa otsikossa olevan "pahan" kirjoitusvirheen : eli puutarha valmistautuu juhlaan ei todellakaan valmistu ;D

Lämpimät kiitokset vielä kaikille onnitteluista ja mukavan lakkiaispäivän ja siihen valmistautumisen toivotuksista :)


Olen puuhastellut nyt pääasiassa puutarhassa, josta nappasin eilen muutaman valokuvan:

610371.jpg

Suhkulähteen puhdistaminen on mukavinta tehdä aurinkoisella ilmalla. Altaan ympärillä olevat helmililjat lisääntyvät vuosi vuodelta ja suhkuttava hylje ilahduttaa joka kevät.

610396.jpg

En oikeastaan ole sinisten kukkien ystävä, mutta veden äärelle sininen väri sopii.

610399.jpg


Rinteen sain viime viikonloppuna valmiiksi, tässä näkymä kadulta:

610414.jpg

Istutin nyt enshätään reunoille pääasiassa valkoisia orvokkeja. Jottei vaikutelma olisi liian symmetrinen, on  joukossa myös jokunen punainen ja vaaleankeltainen orvokki.

610428.jpg

Tulppaanit ovat upeita, mutta valokuvaan en värien hehkua saa onnistumaan. Pinkkien tulppaanien alapuolella ovat vielä nupuillaan vaaleanpunakeltaiset matalammat tulppaanit.

Rinteessä kasvaa tällä hetkellä vaaleanpunaista sammalleimua,  rohtakatajaa, pensasruusua, nukkeruusua, keltaista ja vaaleanpunaista hanhikkia, tuijia sekä yläosassa norjanangervoa. Viime viikolla istutin myös kaksi lamohietakirsikan pensasta.  Kivenkoloihin istutan vielä suikeroalpia, jotka tulevat pehmentämään rappusia. Rinteessä on vielä tyhjiä paikkoja (istutukset uudistettiin viime kesänä), joihin ajattelin laittaa yksivuotisia köynnöksiä ja astereita. Keltaisten tulppaanien joukoon olen jo pistellyt matalien auringonkukkien siemeniä.

Tässä vielä näkymä katutasolle:

610486.jpg


Vesiaiheisen mosaiikkiruukun olen saumannut ja istuttanut sinne viiruhelmpiä ja iiristä:

610501.jpg

Mosaiikkikurssilla en ehtinyt saumaamaan yhtään työtä, joten kotona niitä on riittänyt. Saumausainepurkin kyljessä neuvotaan suojaamaan lasittamattomat tai himmeälasitteiset laatat ennen saumaamista, mutta noissa piharuukuissa en viitsinyt niin tehdä. Saumausaine kyllä sitten tarttui "kivasti" simpukan pintaa, joten jatkossa voisi miettiä sitä suojaamista etenkin sisäruukuissa.

Saumaamisen jälkeen ruukkujen ympärille laitetaan kostea pyyhe, jonka annetaan olla siinä vähintään vuorokauden ajan. Pyyhettä voi tarvittaessa välillä kostuttaakin. Pyyhejutun kuulin vasta myöhemmin, joten ensimmäisissä ruukuissa en juurikaan saumausta kostutellut ja kyllä nekin ihan hyvin onnistuivat.