266353.jpg

Siskon laukusta tuli hiukan erimuotoinen, johtuu varmaan pesukonehuovutuksen aikana sisällä olevan muovin määrästä ja laukun venyttelystä ja muotoilusta pesun jälkeen. Ripoja ei muuten kannata kovin tiukasti neuloa laukkuun kiinni, tein niin siskon laukussa ja piti neuloa toiseen kertaan löysemmin (ripojen pitää siis päästä "liikkumaan").

Olisin ostanut laukkuun beigesävyisen huopakorun, mutta en nyt "tähän hätään" löytänyt mistään (harmittaa, etten huomannut niitä Seinäjoen käsityömessuilta ostaa, vaikka pyörittelin käsissäni, mitä ihanimpia huopasydämiä yms.). Tuo kukkanen oli ainut joka jotenkin laukkuun "passasi".  Aion antaa laukun siskolle tänään, että hän ehtii sitä myös käyttää. Huopalaukku on niin talvinen juttu, ettei sitä varmaan viitsi käyttää "talvitakkikauden " jälkeen. Ajattelen, että näin ennen joulua on monenlaisia tilaisuuksia, jossa laukulle voisi olla käyttöä edellyttäen tietenkin, että laukku on siskolle mieluinen.

Beige kukkanen on kuitenkin "pyörinyt päässäni" joten ei auttanut muu, kuin ottaa aamutuimaan virkkuukoukku käteen:
266521.jpg

Eihän tuossa kukkasen (Novita kevät-06) virkkamisessa kauaa mennyt, paljon enemmän aikaa kului oikean väristen lankojen etsimisessä. Kukkasen ruskea lanka on mohairlankaa, joka sopii kivasti huovutettuun laukkuun. Löysin "varastosta" helmiä, joita myös voisi käyttää koristeluun. Tämän enempää en nyt aio laukkuun kuluttaa aikaani, vaan sisko saa itse viimeistellä laukkunsa koristelun. Itse en enää noista virkatuista kukkasista piittaa, mutta siskosta en tiedä. Taidan laittaa helmien lisäksi mukaan vielä pätkät sopivanvärisiä lankoja.

Edit klo 11: virkkasin sitten vielä kaksi kukkasta lisää, kun löysin hunajan väristä mohair-lankaa:

266623.jpg

Luulisin siskon laukkuun nyt noista löytyvän sopivan kukkasen. Mohair-langat ovat jääneet omista neuleistani, joten "jäännöskukilla" voin sitten myöhemmin koristella niitä vanhoja mohairpuseroitani.  Mutta nyt kiireen vilkkaa menoksi, koska ei ole mukavaa ajella pimeällä takaisin, vaikka mulla onkin "uusi" auto koekäytössä.