Viimeistelin aamupäivällä ihanaisen Noro-neulejakkuni. Tuntuukin  ikuisuudelta, kun viimeksi olen saanut itselleni jotain uutta... itsetehtyä neuletta siis ;) Kuvaaja vapautui päivän jo hämärtyessä, joten vain pari kelpuutettavaa kuvaa saatiin otettua ilman salamaa. Pitäis varmaan hankkia uusi kamera tai sovitusnukke ,)

Tykkäään kyllä eniten tehdä neulepuseroita ja -jakkuja, vaikka niissä on enemmän viimeistelytyötä, etenkin, jos neuloo pääntien ja etukaitaleet useampaan kertaan, kuten minä tänään, mutta nyt olen viimeistelyihin sataprosenttisen tyytyväinen. Koko neuleen osalta tyytyväisyysprosentti on 95 ja tuo miinus tulee hihoista, jotka ovat hiukan liian kapeat minun makuuni. Jakun ohje on Modassa 5/08 (malli 50) ja kun nyt katsoin mallia, niin kapeat hihat sielläkin on ;) Hihat eivät mistään kiristä, mutta tuntuu oudolta, kun ne muotoutuvat tiukasti koko käsivarren matkalla ;) Hihan valmis pituus aina jännittää, sillä minulle neule on epäonnistunut, jos siinä on liian pitkät hihat. Tässä neuleessa hihansuu asettuu juuri oikeaan kohtaan!

Lankana on siis Noro Silk Garden Lite sävy 2043, jota kului lähes kaikki 7 kerää eli 350g. Hihoja tehdessä näytti langan loppuminen kesken uhkaavan, mutta onneksi ei ja loput pari pientä nöttöstä laitetaan tarkasti talteen. Noro-lankojen hintoja kauhistellaan, mutta kaikki on niin suhteellista. Tämän neuleen hinnaksi tuli 78 euroa ja siinä on mukana langat, postikulut ja pienenä kivana yksityiskohtana helmassa Noro-merkki ;) Lankana Noro Silk Garden Lite on kuitenkin laadukasta: silkkiä 45%, mohairia 45% ja villaa 10%. Ja laadukkaat neuleet maksavat: oli mielenkiintoista nähdä näyteikkunalta bongaamani Sandin neuleliivin hintalappu 160 euroa (en ostanu, en edes sovittanu).

Modan mallista poiketen neuloin yläosaan pitsineuleen tilalle pieniä palmikoita, joita nykyään neulon joka paikkaan ;)  Sain myös aika kivasti neulottua liukuvärjätyn langan eri sävyt kappaleisiin, kun valikoin kerien neulomisjärjestystä. Parissa kerässä oli rumasti jatkettuja solmuja, murr. Toisen hihan jouduin kyllä purkamaan, sillä käsivarren keskelle olisi tullut selvä musta leveä raita. Liukuvärjätyn langan neulomisessa on siis omat haasteensa, mikä toisaalta tekee helponkin mallin tikkuamisen mielenkiintoiseksi. Tämän neuleen valmistumisprosessista olisi vieläkin kerrottavaa, mutta lopettelen tänään tähän ja jatkan joku toinen kerta. Neulomisiin, kuulumisiin!