Ma 6.12.: lisäsin kuvan ja siihen liittyvän linkin.

Vielä palmikkotakista.


Lankaa Sublime Organic Merino Wool dk) meni n. 800 g eli 16 kerää. Puikkosuositus langalle on 4 mm, minä neuloin 5 mm puikoilla. Langan kerrotaan olevan luonnonmukaisesti viljeltyä ja ympäristöystävällisesti jatkojalostettua. En muista koskaan neuloneeni näin pehmeää lankaa ja minulla on sitä vielä jäljellä 14 kerää takin sävyä ja 10 kerää graniitinharmaata. Lanka ilmeisesti myös huopuu, joten joulun jälkeen kokeilen ainakin tumppuihin ja jos onnistuu, niin laukkuun tai jopa hattuun ;)

Löysin takkiin jopa kahdet sopivat napit, molemmat Kauhavalla olevasta Kilokankaasta (hieno liike, josta aina olen löytänyt tarvitsemani kankaat, napit tai nauhat, kannattaa ehdottomasti vierailla ja ajella vaikka kauempaakin). Toiset napit olisivat olleet ruskeat, mutta päädyin noihin neuleen sävyisiin. Kilokankassa on muuten parhaillaan palakankaiden poistomyynti 10 euroa/pussi oman valinnan mukaan.

Huovutetut tossutkin voisi langasta vielä tehdä, mutta ainakin tällä hetkellä tuntuu, että mun talven tossut alkavat olla jo tehtyinä :) Eilen puursin valmiiksi kolme paria, huoh..

Kahdet havunvihreät (ylemmässä kuvassa oikeampi sävy) ja yhdet turkoosit. Lahjoiksi menevät, kuten useimmat muutkin valmistuvat tähän aikaan.

Ihanaa, kun on pitkä viikonloppuja ja saa rauhassa puuhastella käsitöiden parissa. Toivotaan, että saan vielä muutakin valmiiksi asti. Tämä päivä on kulunut lähinnä tarvikkeiden etsimisessä :)