Alexandra Palacen pienemmässä hallissa sijaitsi Tekstiiligalleria,  jossa oli hyvin erilaisia tekstiilitaiteilijoiden töitä. Joistakin uniikeista töistä otin itselleni valokuvan muistoksi, mutta niitä en voi tänne laittaa. Uskaltauduin kuvaamaan muiden joukossa. Joidenkin töiden kohdalla oli valokuvaaminen kielletty. Paljon oli myös taiteilijoita paikan päällä kertomassa työstään. 

Mielenkiintoista oli löytää näyttelytöiden joukosta neulottu teltta. Kooltaan se oli pienempi kuin meidän käsityöklubin viime kesänä Kauhavan puukko- ja käsityöfestivaaleille tekemä. Messuteltta oli kupumallinen, mutta myös värikäs. Tuli mieleen, ettemme ole vielä täysin hyödyntäneet omaa telttaamme. Teltan valmistuttua iski kyllästyminen, mutta nyt voisi  taas innostua uudelleen.

Pienessä hallissa oli myös parhaimmat myyntipisteet. Rowanilla ja Coatsilla oli yhdessä kaksi isoa osastoa, joissa vierailin useamman kerran. Siellä jopa kehoitettiin kuvaamaan, joten tässä joitakin poimintoja:

Kuvasta puuttuu neulottu suuri jalkavalaisin. Sisustuskokoelmaan on saatavailla ilmaiset ohjeet netistä.

Olin jo edellisenä päivänä ostanut tuliaisiksi muutaman kuumavesipullon, joten oli kiva saada siihen neuleohje.

Joitakin Rowanin neuleita:

Nämä olivat minun makuun: klassisen tyylikkäitä.

Ehdottomasti mielenkiintoisin oli "alpakkaosasto": täydellinen kokonaisuus aina esittelijöitä myöten...vain alpakat puuttuivat ;) Lisää yrityksestä  löytyy täältä. Tuotteen sai ostaa joko valmiina tai tarvikepakettina. Isot puiset napit olivat hienoja yksityiskohtia mm. hatuissa (ilmaisohje).

Ostin kuvan kassista pienimmän tarvikepaketin.

Jokainen löytää messuilta ne itselleen mieluisat osastota ja asiat. Minä viihdyin eniten neuleiden ja lankojen parissa, mutta laitan tähän loppuun yhden kuvan oman mielenkiintoni ulkopuolelta:

Messuilta löytyy siis jokaiselle käsityönharrastelijalle jotakin, joten kannattaa ajoittaa mahd.  Lontoon matka messujen aikoihin tai lähteä varta vasten messuille samanhenkisten ystävien kanssa.

Ostoksista  myöhemmin...