Viime viikonloppuna aloittelin ja tänään sain toisen nojatuolin päällisen lähes valmiiksi (pieni tarranauhan pala puuttuu takaa). Kovin hitaasti siis valmistuu.

 

Useimmat tunnistaa Iskun Ritz-tuolin, joita myös meillä on voimakkaan vihreällä kankaalla verhoiltuna. Olen vähitellen uudistanut olohuoneen sisustusta aloittaen mattojen ja verhojen vaihdolla. Palloverhot olen täällä jo esitellytkin. Matot ovat luonnonvalkoiset villalankamatot, joten vihreät nojatuolit suorastaan huusivat pääsyä vaihtoon ja tuolin kankaatkin olivat jo menossa rikki. Suuri Käsityökerho -lehdessä on ollut Ritz-tuolin irtopäällisen kaavat ja ompeluohjeet, valitettavasti en ole laittanut lehden numeroa ylös. Ompeluohjeet ovat melko tarkat, mutta siitä huolimatta onnistuin tekemään isohkon virheen eli ompelin niskatyynyn lähtemään heti keskeltä ylhäältä, vaikka sen oikea lähtökohta on reilusti takakappaleen puolelta :(


Niskatyyny on siis alhaammalla kuin pitäisi, mutta en enää jaksanut purkaa. Laitoin tyynyn sisään vain lisää täytettä, eikä se enää niin pahalta näytä kuin aluksi. Jos toisen irtopäällisen saisin sitten onnistumaan. Tykkään paljon tuosta lämpimän oranssin sävystä.

Kankaan olen ostanut K & H Annanlan myyntipäiviltä pari vuotta sitten enkä muista kankaan nimeä, mutta tuntuma on "algantaramainen", olisko ehkä tätä Taraa. Myös valkoisen tyynynpäällisen kangas on Annalan paloja, siinä on kultaisia pieniä raitoja, jotka tosin eivät kuvasta erotu. Lopusta ikkunaverhokankaasta ompelin  2 pientä pallotyynyä ja patalappuja. Lähdenkin tästä jatkamaan, että saan ompelukset joskus pois olohuoneen nurkasta.

Mukavaa tulevaa viikkoa!