Pari päivää tässä on nyt vierähtänyt pelkästään kaupoissa kiertelyssä. Eilen olin rautakaupassa jo heti 8 jälkeen ja kotona...köhöm, noin klo 17 aikoihin, joten sellainen 9 tunnin "työpäivä" tuli tehtyä.  Täytyy nyt kyllä kertoa, että olen kierrellyt pääasiassa rautakaupoissa, kangaskaupoissa ja sisustusliikkeissä.  Lampunvarjostimia- ja niihin sopivia jalkoja etsin myös muutamalta kirpputorilta (huonolla menestyksellä). Nyt on sitten melkein kaikki tarpeellinen omiin askartelu- ja käsityöprojekteihin kotona odottamassa vain tekijää.
 
Aloitin tänään kokeilemalla ensimmäistä kertaa servettiaskartelua Decoupage-lakalla. Ja servettipaketteja olin jo jonkin aikaa katsellut "sillä silmällä ".

455996.jpg

Tuo kukkavasara tarttui mukaan jostakin tavara-aitasta. Jospa se kannustaisi mua tarttumaan noihin remonttihommiin vähän ripeämmin.  Vai voiko tuota vasaraa oikeasti käyttää...hajoaa pian koko kaunis kukkapinnoite, jos sillä alkaa nauloja hakkaamaan ;), mies sanoi, että laita sormi väliin...heh heh...

Päätin sitten ensin kokeilla servettikuvien lakkaamista tavallisiin lautasiin, kun löysin niin sopivia pääsiäisaiheisia servettejä:

456025.jpg


Ostin edullisen juomalasipakkauksen ja pari lasilautasta:

456027.jpg

Harjoittelutöiksi nämä jäivät. Nuorisoltakin tuli heti suoraa ja rehellistä palautetta "esikoululaisten  pääsiäisaskartelua" ja kysymys "mikset ostanut heti valmiita tarroja" ;D . Kuvat on laitettu lasien ja lautasten ulkopuolelle.  Ja lasilautasissa näkyy kaiken lisäksi liian hyvin jos kuvan ulkopuolelle menee lakkaa.

Kokelin sitten vielä lopuksi valkoiselle lautaselle:

456034.jpg

Ruususervettejä (oli myös punaisia) löysin Pentikin alesta. Olivat 50 % alennuksen jälkeenkin vielä kalliimpia kuin Tiimarin omat ;)

mutta kauniita ne ovat:

456041.jpg

Tuota lautasta ajattelin  käyttää juhlapöydässä  "kermanekan" tai kynttilän alla. Ruusuja voisi lakata muihinkin isompiin tarjoilulautasiin,maitokannuun ja miksei vaikka pöytäliinaan.  Katsotaan nyt sitten, mitä sitä viitsii värkätä. En ainakaan vielä hurahtanut tuohon menetelmään toisin kuin Tanya, jonka blogissa on useita töitä sekä myös kuvaus tekniikasta, jonka myötä minäkin asasta kiinnostuin.

Voin laittaa ensi viikolla ruusulautasesta (ja mahd. muista ruusuastioista) parempaa kuvaa, kun nuo näyttävät nyt olevan tuollaisia tummia varjoineen.